
نحوه انتخاب خروج زندان گوهردشت از کرج در بین 4 زندان شهر و سوالات بی جواب
شهر کرج با داشتن 4 زندان در بین شهرهای کشور به شهر زندان ها مشهور شده است ، 4 زندان کچویی در جنوب شرق، گوهردشت در شمال شرق ، ندامتگاه مرکزی و زندان قزلحصار به عنوان بزرگترین زندان ایران و از بزرگترین زندان های خاورمیانه در جنوب غربی این شهر قرار دارند.
این مبحث سال های زیادی مورد بحث بوده است و عده ای معتقدند که بخش عمده آسیب های منطقه پیرامون قزلحصار در بخش مهرشهر کرج و محلات شهرستان چهارباغ که در مجاورت این زندان هستند اعم از محلات کیانمهر؛ مهدی آباد، ملک آباد، سهرابیه و… ناشی از وجود زندان قزلحصار می باشد.
در طی سالهای گذشته بحث خروج یکی از زندان ها از کرج جدی تر شد و با سفر آقای رییس جمهور به البرز در فروردین 1401 به طور جدی مورد بحث قرار گرفت و در سفر آقای اژه ای به کرج این موضوع قطعی تر شد.
خبر خروج یک زندان از کرج خبر خوبی برای فعالان عرصه اجتماعی فرهنگی البرز بود اما در این بین اما چند سوال به صورت جدی در ذهن نقش بست ؟
بنا بر برخی اخبار زندان کچویی مدتی است از کاربری زندان خارج و بیشتر جنبه تولیدی آموزشی پیدا کرده است و حال باید مقایسه ای انجام داد تا بین 3 زندان باقیمانده انتخابی درست صورت گیرد ؛ دو زندان قزلحصار و ندامتگاه مرکزی به هم چسبیده هستند و در عرف عمومی یک زندان شناخته می شوند و عملا باید بین دو زندان گوهردشت و قزلحصار یکی را انتخاب کرد یکی با وسعت حدود 60 هکتار در شمال شهر و محله مرفه نشین و زندانیان سیاسی و کم خطر و دیگری با وسعت 120 هکتار در جنوب غربی شهر و زندانیان پرخطر
حال چند سوال بی جواب
چرا علیرغم آسیب های فراوان زندان قزلحصار و وجود دو زندان در کنار یکدیگر با وسعت حدود 120 هکتاری در جنوب غربی شهر و وجود هزاران مجرم در عرصه مواد مخدر در این زندان و کمبود امکانات شهری اعم از بیمارستان ، دانشگاه ، مرکزی فنی حرفه ای، مرکز نوآوری ، پارک ، ترمینال شهری، ایستگاه مترو، کارخانه و… در منطقه مهرشهر و جنوب غربی کرج و کمبود جدی سرانه ها فرصت تبدیل این زندان ها به مرکز فرهنگی و تغییر بافت منطقه و کاهش آسیب های اجتماعی این زندان انتخاب نشد و زندان گوهردشت کاندید جدی خروج از شهر شد؟ به راستی انتخاب زندان قزلحصار که در مجاورت محلات پرجمعیت و وجود نیروی کار و دسترسی به فرودگاه پیام و تبدیل آن به یک مرکز تولیدی یا فرآوری آن هم در سال رونق تولید و مهار تورم انتخاب بهتری نیست؟
آیا فرصت برج سازی و شهرک سازی در محوطه 600 هزار متری(60 هکتاری) زندان گوهردشت آن هم در قسمت شمالی و برخوردار شهر که قیمت هر متر مربع در آنجا چندین میلیون تومان می باشد؛ سبب این انتخاب شده است ؟ آیا ارتقای عنوان و افزایش ارزش زمین در شمال شهر که اکثر مسئولان شهر و استان و قشر مرفه در این منطقه سکونت دارند سبب این انتخاب شده است ؟ آیا این انتخاب با مطالعات دقیق شهرسازی و فرهنگی اجتماعی رخ داده است ؟ زندان گوهردشت بعد از تخلیه چه خواهد شد؟ آیا این انتخاب بر اساس اولویت های علمی بوده یا موضوع اعمال نفوذ صاحبان قدرت و ثروت در میان است؟ آیا این موضوع با سخنان اخیر نماینده کرج پیرامون ساخت و سازهای غیرمجاز در مناطق شمالی شهر ارتباط دارد؟ آیا این انتخاب با عبور بزرگراه شهید همت از کریدور شمالی شهر ارتباط دارد؟